vrijdag 21 april 2017

Eerste Itass kennissessie groot succes!

Dinsdag 21 maart 2017 was het dan zover; de eerste Itass kennissessie vond plaats in ons pand aan de Bislett 15 in Emmen. In de net vernieuwde presentatieruimte werden onze gasten welkom geheten met koffie en taart. Wij willen onze relaties door het houden van kennissessies op de hoogte brengen van de meest recente en actuele onderwerpen waar elke ondernemer of instelling mee te maken heeft. Uiteraard zijn de onderwerpen IT-gerelateerd waarbij de focus ligt op het delen van kennis.

 
Piet-Hein van Santvoort was namens Kaspersky Labs aanwezig om een presentatie te geven. Na een korte introductie van Kaspersky Labs heeft Piet-Hein de trends in IT-beveiliging behandeld. Zo worden er elke dag 323.000 nieuwe dreigingen tegengehouden met behulp van de systemen van Kaspersky. De grootste bedreigingen zullen de komende tijd komen van het Internet of Things en mobiele apparaten. Daarnaast blijkt de eindgebruiker ook vaak een rol te spelen. Training en het vergroten van bewustzijn van personeel is dan ook van groot belang. Mogelijkheden om bedreigingen en datalekken te voorkomen door middel van Mobile Device Management, het vergroten van bewustwording en beleid werden met de aanwezigen besproken. Tijdens en na de presentatie was er veel gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen uit eigen omgeving en situaties.

 
Ter afsluiting werd er onder het genot van een hapje en een drankje genetwerkt. Al met al kijken we met onze relaties tevreden terug op deze eerste Itass kennissessie. De volgende kennissessie wordt binnenkort weer gepland. Wij informeren u spoedig over het onderwerp en de data.