vrijdag 10 maart 2017

Nieuw: iDepot by itass

Itass heeft samen met UTS van Hoek verhuizingen uit Groningen een opslagbeheersysteem ontwikkeld. Het systeem met de naam iDepot by itass heeft als doel het beheer van (tijdelijk) opgeslagen goederen, bijvoorbeeld meubels van scholen of ziekenhuizen, in magazijnen te kunnen beheren. Dit systeem, dat eenvoudig via de web browser kan worden gebruikt, vervangt een bestaande oplossing van de UTS-Servicedesk. Het oude systeem was technisch verouderd en wordt niet meer verder ontwikkeld. Er zijn in de markt weinig alternatieven die passen bij de huidige wensen van de gebruikers. De meeste standaard pakketten zijn niet aan te passen, terwijl hier juist behoefte aan is. Itass heeft een systeem ontwikkeld waarin de organisatie en gebruiker centraal staan. Het beheer kan voor de klanten worden uitgevoerd. Klanten zijn in dit geval vooral grotere bedrijven en organisaties die veel opslag nodig hebben. Een belangrijke doelstelling is om de informatie voor de klanten beter toegankelijk te maken dan in de huidige situatie. Eindklanten kunnen optioneel eigen magazijnen beheren. Zo kan de klant in dit geval het externe magazijn beheren maar ook eigen magazijnen toevoegen.

 

Functioneel
Om u inzage te geven in de voorraad (goederen, meubilair & archief) die u in opslag heeft, kunt u bij ons beschikken over een geautomatiseerd opslagbeheersysteem. Deze web applicatie biedt u toegang tot uw eigen voorraadoverzicht. Alle mutaties in de voorraad worden hierin direct door UTS Van Hoek of uw eigen leverancier verwerkt. Hierdoor heeft u real-time inzicht in de actuele voorraad.

 

Snel te vinden
Elk item in opslag is voorzien van een unieke code waaraan ook een digitale foto is verbonden. Deze items staan overzichtelijk gerubriceerd per groep en soort. Onderdelen en montage materiaal van bijvoorbeeld gedemonteerde meubelen worden apart vermeld. Een bestelfunctie maakt het mogelijk om direct de door u gewenste items aan te vragen of te reserveren, en ook om een afleverdatum in te plannen.

 

Management informatie
Op basis van uitgebreide zoekfuncties kan er gezocht worden naar kleur, merk, afmeting of omschrijving. Met het voorraadbeheerssysteem kunt u waardevolle managementinformatie genereren.

 

Techniek
De applicatie is als webapplicatie beschikbaar gemaakt en draait op een door Itass beheerde omgeving. Hiermee voldoet de applicatie aan de Nederlandse wet en regelgeving. De applicatie zal gebruikt kunnen worden in de nu algemeen gangbare browsers. In de toekomst staat op de planning om een app voor smartphones te ontwikkelen, afhankelijk van de wensen van onze relaties.

 

Beveiliging & gebruikersbeheer
Gebruikers moeten uiteraard inloggen om het systeem te kunnen gebruiken.
Het aanmaken van gebruikers gebeurt trapsgewijs. Hoofdgebruikers kunnen alleen door Itass worden aangemaakt; eindgebruikers (klanten) kunnen ook door hoofdgebruikers worden aangemaakt binnen hun administratie. Dus: Itass maakt de hoofdgebruiker van UTS Van Hoek aan. Van Hoek maakt interne medewerkers aan en gebruikers van klanten. Gebruikers moet een rol worden toegewezen.

 

Over UTS van Hoek Verhuizingen uit Groningen
Al sinds 1925 is UTS van Hoek Verhuizingen de dienstverlener van Groningen op het gebied van verhuizen en opslag. Al ruim 90 jaar zijn zij dagelijks actief in het verhuizen en opslaan van inboedels, inventarissen en archieven. De medewerkers staan bekend om hun inlevingsvermogen en flexibiliteit.