woensdag 9 december 2015

Itass IT-consultants ISO gecertificeerd

Wij als Itass IT-consultants, onderdeel van Itass B.V. in Emmen, hebben de certificering voor de ISO 20000-1 en de ISO 27001:2013 gerealiseerd. Ons bedrijf is daardoor één van de weinige (IT) bedrijven in Nederland die in het bezit zijn van beide certificaten. En daar zijn we trots op.

ISO 20000 is gericht op IT service management en ISO 27001 gaat over informatiebeveiliging.

 

“Itass en Itass IT-consultants stellen zich ten doel de klanttevredenheid te verhogen, de tevredenheid van de werknemers, de kwaliteit van hun werkzaamheden, diensten en producten te waarborgen alsmede om de veiligheid, vertrouwelijkheid, integriteit en bescherming van (digitale) data en de daarbij behorende systemen zeker te stellen en het kwaliteits-, service- en informatie veiligheidsmanagementsysteem continu te verbeteren.”

 

De certificering bevestigt dat wij in staat zijn producten en diensten te leveren die voldoen aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en aan de eisen van de klant. Bovendien is certificering een commitment om continu te werken aan verbetering.

 

ISO/IEC 20000-1:2011
Organisaties, en dus ook onze klanten, zijn in toenemende mate afhankelijk van IT dienstverlening. Wij richten ons op het leveren van hoogstaande dienstverlening, in termen van kwaliteit, flexibiliteit, snelheid. Om dit zowel naar de klant toe als intern te managen is een gedegen IT service management systeem een vereiste. Onderdelen zijn bijvoorbeeld incidentmanagement, verandermanagement en budgettering en financiële verantwoording. Service management betekent dat wij met een proactieve aanpak van onze werkzaamheden de continuïteit van onze dienstverlening borgen.

 

ISO/IEC 27001:2013
Deze norm is de internationale standaard voor informatiebeveiliging en heeft kort samengevat als doel het voorkomen van het optreden van informatie beveiligingsincidenten en het voldoen aan wet- en regelgeving en aan contractuele vereisten in relatie tot informatiebeveiliging. Informatiebeveiliging is niet slechts een ICT aangelegenheid. Bij de implementatie van de ISO 27001 staat de mens centraal, zowel binnen als buiten de organisatie. Goede informatiebeveiliging is vooral bewustwording van risico’s bij de mensen zelf. Zowel bij ons als bij de klant. U als klant kunt er verzekerd van zijn dat uw informatie niet alleen goed wordt beveiligd ten opzichte van derden, maar dat wij er ook altijd vertrouwelijk en zorgvuldig mee omgaan.

 

Tot slot
Beide normen zijn niet specifiek gericht op één van onze diensten maar op onze gehele dienstverlening. Beide normen vormen een krachtige combinatie omdat ze niet alleen gericht zijn op externe diensten en processen, maar ook op onze eigen organisatie en interne processen.

 

Indien u meer informatie wenst over ISO, kwaliteit en wat dit voor u kan betekenen neem dan contact met ons op.

 

ISO 20000-1 certificaat
ISO 27001 certificaat

 

Bureau Veritas